Żeberka duszone w porach

4.49 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 5 min

Korzystam z przepisów od moich znajomych i dzielę się tymi, które sam przetestowałem.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 kg chudych żeberek
    2 cebule
    2-3 pory (biała część)
    4 ząbki czosnku
    Po szczypcie słodkiej i ostrej mielonej papryki
    750 ml bulionu(może być z kostki)
    3 łyżki smalcu
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka duszone w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, a czosnek przeciskamy przez praskę. Pory oczyszczamy i kroimy w 0,5-cm plastry.
  • 2. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki, tak aby w każdym były po 2 kostki. Rumienimy na smalcu.
  • 3. Mięso przykrywamy i dusimy ok. 15 minut. Wsypujemy cebulę i dusimy 5 minut. Dodajemy czosnek, paprykę i bulion. Dusimy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy pora. Dusimy, aż por zmięknie, a bulion nieco zredukuje objętość.


    Doskonale smakuje z ziemniakami i brukselką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Żeberka

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować