REKLAMA

Żeberka duszone

wyświetlono: 2571 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Żeberka duszone w ziołach z dodatkiem coli

opublikowany: 01.02.2015
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki rozmarynu
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1 szklanka wody
    3/4 szklanki coli
Ocena:

(średnia 4.5 z 196 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Żeberka duszone?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Do miseczki wsypać paprykę słodką, paprykę ostrą, rozmaryn, olej
    i przecisnąć przez praskę czosnek.
    Wszystko wymieszać i nasmarować mięso dokładnie z wszystkich stron.
    Pozostawić w lodówce na 1 godzinę.
    W rondlu rozgrzać 5 łyżek oleju i włożyć mięso.
    Przyrumienić z każdej strony.
    Podlać mięso wodą przykryć rondel pokrywką i na wolnym ogniu dusić do miękkości, w razie potrzeby
    uzupełnić wodę.
    Kiedy mięso będzie miękkie wlać colę i dusić jeszcze około 3-4 minut i obracać mięso w sosie.
    Podawać z ziemniakami, frytkami, pieczonymi ziemniakami, surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gosia123 IMG_20200810_113957

Żeberka duszone w kapuście

Bardzo lubimy takie żeberka w kapuście. Szybko się je robi ale są bardzo smaczne.

kategoria: kapusta kiszona Dania główne opublikowany: 18.04.2013 | wyświetlono: 143183 Książki kucharskie: 29 | Polecenia: 1
Dodane przez: Konto nieaktywne

Żeberka duszone z miodem

Ulubione mięso mojej Córki. Miód dodaje smaczku.

kategoria: Dania główne opublikowany: 16.10.2013 | wyświetlono: 68657 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 3

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE