REKLAMA
Żeberka duszone w ziołach z dodatkiem coli
(średnia 4.5 z 196 głosów)
Bardzo lubimy takie żeberka w kapuście. Szybko się je robi ale są bardzo smaczne.
Dziś na obiad zrobiłam żeberka trójkąty. Te żeberka mają w sobie bardzo dużo mięsa i są tanie, obiad z nich gotowy jest w godzinę może trochę dłużej. Powiem tak gdy zrobiłam obiad a mianowicie zdjęcie obiadu to aż sama z siebie się śmiałam a raczej z mięsa na żeberkach jaki kształt wyszedł . Ale tu już potrzebna wasza wyobraźnia nie będę pisała co i jak.
Użyłam tradycyjnych, podstawowych przypraw. Znane wszystkim, bezpieczne smaki i dzięki temu takie żeberka (po wyjęciu kości) zjedzą z ochotą nawet dzieci.
Ulubione mięso mojej Córki. Miód dodaje smaczku.
Żeberka rozpływają się w ustach, są miękkie i aromatyczne. A kapusta robi się lekko słodka i śliwkowo-grzybowa. Szybki i smaczny obiad.
Danie sycące jednogarnkowe, w zasadzie można je przygotować o każdej porze roku, w tego, co akurat ma się pod ręką :)
Komentarze