Wiśniowe racuchy

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Racuchy nie muszą być nudne:)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    ½ litra mleka
    ½ kostki drożdży
    2 jajka
    szczypta soli
    kilka łyżek cukru do smaku
    2 szklanki wydrylowanych wiśni (z kompotu lub świeże)
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Wiśniowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy cukier, sól i mieszamy. Zaczyn wlewamy do dużego naczynia z mąką i jajami. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy wydrylowane wiśnie. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Racuchy smażymy na oliwie lub oleju. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować