Węgierski kociołek

0 (0 ocen)

  • Średni

Oryginalny kociołek węgierski a w nim oryginalny węgierski gulasz :) Polecam

  • Średni

Składniki:

  • - mięso gulaszowe wieprzowe: 1.5 kilograma
    - słonina: 20 dekagramów
    - boczek: 20 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - pietruszka: 2 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - ziemniaki: 1 kilogram
    - papryka kolorowa: 3 sztuki
    - kminek: 1 łyżeczka
    - czosnek: 5 ząbków
    - przecier pomidorowy: 180 mililitrów
    - papryka mielona: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - przyprawa d gulaszu węgierska w paście: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Węgierski kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoninę pokroić w kostkę i wrzucić do kociołka. Jak się stopi dodać posiekaną cebule pokrojony boczek. Gdy cebula będzie złota dodać mięso (wcześniej pokrojone, wymieszane z kminkiem i czosnkiem ) zamieszać łychą. Następnie pieprzymy i posypujemy zmieloną papryką (nie żałować), zalewamy wodą i gotujemy około 30-40 min.
  • Węgierski kociołek 2. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę dalej gotujemy mieszając od czasu do czasu. Jak jesteśmy pewni, że mięso już dochodzi, dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę i teraz dopiero solimy.
  • Węgierski kociołek 3. Pod koniec gotowania ziemniaków dodajemy paprykę również pokrojoną w kostkę i przecier pomidorowy (wg uznania), przyprawę gulaszową pastę. Teraz gotujmy krótko cały czas pamiętając by nasz gulasz się nie rozgotował, bo to ma być kruchutkie a nie mamałyga.
    Oczywiscie gulasz mozna zrobic tez tradycyjnie w naszej kuchni nie tylko na ognisku w kociołku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować