Uszka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na inny farsz.Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • mąka - 1 kilogram
    bułka tarta - 2 łyżki
    sól - 1 szczypta
    gorąca woda - 0.25 szklanki
    pieprz - 1 szczypta
    pieczarki - 0.5 kilograma
    ulubione zioła - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Uszka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia lub na stolnicę wlej tyle gorącej wody aby mąka ją wciągnęła.Dobrze wyrób ręką ciasto.
    Bardzo cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać szklaneczką małe kółka na pierogi i uszka.
  • 2. Pieczarki umyc,pokroic w kostkę,podsmażyc na patelni z małą ilością oleju.
    Wrzucic do miski dodac bułkę tartą i przyprawy,wszystko zmiksowac blenderem.
    Gotowy farsz nakładac na ciasto i lepic małe uszka.Gotujemy je we wrzącej wodzie około 10min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować