Sycące chlebki

5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyjątkowa potrawa o tureckich korzeniach.

Składniki:

  • ● 35 dag mielonego mięsa
    ● papryka
    ● 3 duże pomidory
    ● 1/2 cebuli
    ● 1/2 kg mąki
    ● 3 dag drożdży
    ● oregano, majeranek, bazylia
    ● przyprawa do mięs
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● szczypta cukru
    ● 3 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Sycące chlebki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z przyprawą,
    smażymy. Mieszamy
    z pokrojonymi warzywami.
  • 2. Drożdże mieszamy z 3/4
    szklanki ciepłej wody, cukrem
    i solą. Dodajemy mąkę
    i jogurt, wyrabiamy ciasto.
    Odstawiamy do wyrośnięcia.
    Wyrabiamy ponownie
    i dzielimy na 8 części. Formujemy
    placki, wykładamy
    farsz, brzegi unosimy i zlepiamy
    końce. Pieczemy ok.
    35 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować