1.Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Partiami przesmażać mięso ( żeby się tylko zamknęło ) i przekładać do rondla.
Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w grubą kostkę cebulę.
Przełożyć do rondla z mięsem i dodać listek , ziele i pieprz i zalać gorąca wodą tak , żeby mięso było przykryte. Gotować ok 60 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać wody.
Pieczarki umyć , osuszyć i pokroić w plasterki. Na masełku przesmażyć pieczarki ( aż się zrumienią ) i dodać do rondla, a także dodać kukurydze z puszki.
Dodać łyżkę musztardy , koncentrat pomidorowy , cukier, paprykę , sól i pieprz , wymieszać i jeszcze chwilę wszystko pogotować.
Podawać z pieczywem.
Smacznego.
Komentarze