STROGONOW

  • wyświetlono: 8869 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 2

wersja strogonowa po mojemu

Aninka88

Składniki

1 kg mięsa wieprzowego (z łopatki) ,
50 dag pieczarek,
1 duża czerwona papryka lub 2 małe
Dodatkowo: 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe, 3 ziarna pieprzu, 2 ziela angielskie, papryka ostra i słodka w proszku, przyprawa do wieprzowiny, sól, pieprz, mąka do zagęszczenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

STROGONOW

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, zostawiamy na 30 min. Następnie mięso podsmażamy ze wszystkich stron. Wrzucamy do garnka. Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy, dodajemy do mięsa, podlewamy gorącą wodą, dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, gotujemy do miękkości. Zaprawiamy koncentratem, dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę aby zagęścić potrawę, doprawiamy do smaku przyprawami, zagotujemy jeszcze raz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylapaprykamięso wieprzowestrogonowpotrawka z wieprzowinypieczarek i paprykisylwestrowe daniedanie na przyjęciadanie gulaszowepożywna potrawka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Fiolek19

Strogonow

Danie na niedzielny obiad.

Strogonow wieprzowy

Dodane przez: beetle

Strogonow wieprzowy

Coś dla wszystkich mięsożerców...

Boeuf Strogonow

Dodane przez: Konto nieaktywne

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow to danie kuchni...

a'la Strogonow

Dodane przez: aliss06

a'la Strogonow

Choć w oryginale Strogonow, a właściwie...

Boeuf Strogonow

Dodane przez: ilka_86

Boeuf Strogonow

Strogonow przyrządza się z mięsa...

Boeuf Strogonow

Dodane przez: RedakcjaPP

Boeuf Strogonow

Na mniej uroczyste okazje można...