Ślimak z białej pieczonej kiełbasy

4.49 (188 ocen)

  • 40 min

Najprostsza i najszybsza, a równocześnie bardzo dekoracyjna i smaczna przekąska z białej kiełbasy pieczonej z ciastem francuskim w kształcie ślimaka. Smakuje na ciepło i na zimno!

  • 40 min

Składniki:

  • • surowa, cienka biała kiełbasa - pęto w kształcie ślimaka
    • 1/3 płata ciasta francuskiego
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimak z białej pieczonej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ślimak z białej pieczonej kiełbasy 1. • Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pociąć radełkiem na ok. 6 sztuk 1 cm paseczków.
    • Rozwinąć kiełbasę ze ślimaka i zawijać na niej paski ciasta francuskiego aż do samego końca.
    • Kiełbasę ponownie zwinąć w ślimaka, przygnieść ręką, aby ciasto nie odstawało i skleiło się ze sobą.
    • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20-30 minut.

Porady

.Można tę przekąskę przygotować dzień wcześniej wieczorem i upiec następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować