Sernik z musem z cukinii z nutą cytrynową

0 (0 ocen)

Nuta aromatu cytrynowego z dżemu unosiła się już w trakcie pieczenia.A degustacja to już była sama przyjemność.

Składniki:

  • 200 g ciastek degistive
    75 g masła
    800 g sera wiaderkowego na sernik
    3/4 szklanki cukru
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    1 cukier waniliowy
    3 duże jajka
    2 łyżki gęstej śmietany
    250 g dżemu z cukinii z nutą cytrynową
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z musem z cukinii z nutą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka kruszymy w blenderze,dodajemy rozpuszczone masło i łyżką mieszamy.Masa powinna wyglądać jak mory piasek.Dno tortownicy o wymiarach 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.Masę z ciastek przekładamy na dno tortownicy,dokładnie dociskamy i wygładzamy,aby powstał spód.Chłodzimy w lodówce.
  • 2. Do sera dodajemy cukier,budyń,śmietanę,cukier waniliowy i mieszamy.Dodajemy po jednym jajku i ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru.Masę serową wylewamy na spód ciasteczkowy.Na to wykładamy dżem.Mój był dość gęstej konsystencji.
  • 3. Sernik przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 150'C.Na 10-15 minut przed końcem pieczenia,można zdjąć folię.Studzimy w wyłączonym piekarniku około 30 minut uchylając drzwiczki piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować