Sernik siostry. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać 1 jajko, trochę mąki przesianej z proszkiem. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Ser zemleć 3 razy lub użyć mielony z wiaderka.
Żółtka oddzielić od białek.
Margarynę z żółtkami, cukrem pudrem i 2 paczkami cukru waniliowego utrzeć na puch. Dodawać po 2 łyżki sera, wsypać budyń, dodać sok
i skórkę. Ubić białka z 4 paczkami cukru waniliowego. Delikatnie wymieszać z serem. Wylać na ciasto. Piec 75 min w 180C. wyjąć z piekarnika, wystudzić, polukrować
Porady
Cukier waniliowy daje sernikowi puszystość, nigdy nie jest zbity.
Komentarze