Wątróbka drobiowa z jabłkiem

4.5 (192 ocen)

  • 2 godz.

Wątróbkę z cebulką robiłam często, ale z jabłkami spróbowałam u szwagierki i od tego czasu jest to moje ulubione danie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 g wątróbki z drobiu
    4 cebule
    0,5 kostki smalcu
    sól
    Pieprz

    2 jabłka
    łyżka masła sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki umyć, wymoczyć w mleku przez godzinę. Znowu umyć, osączyć z wody na ręczniku papierowym. Usunąć tłuszcz i błonki, pokroić na połowę. Na patelni stopić smalec, wątróbki obtaczać w mące. Smażyć z obu stron. Odłożyć do miski. Cebulę pokroić w talarki, przesmażyć na tłuszczu od wątróbek. Wątróbki wrzucić na patelnie z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki. Na osobnej patelni stopić łyżkę masła i przesmażyć jabłka, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować