Schab w sosie migdałowym

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Bardzo lubię wymyślać nowe potrawy lub modyfikować przepisy, które dostałam od znajomych.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg schabu
    1/2 szkl. śmietany
    3 dag zmielonych migdałów
    3 dag suszonych grzybów
    10 dag topionego serka
    4 dag masła
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    cebula
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w sosie migdałowym 1. Grzyby moczymy w małej ilości ciepłej wody. Osączamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy. Obtaczamy w mące i rumienimy na oleju z obu stron.
  • 2. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dusimy na rozgrzanym maśle. Wkładamy kotlety. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy grzyby i wlewamy połowę wody, w której się moczyły. Dusimy ok. 15 minut.
  • 3. Serek rozcieramy ze śmietaną i mieszamy z migdałami. Wlewamy do mięsa. Mieszając, gotujemy 5 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Schab Suszone grzyby

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować