Sałatka z cukinii / Irenki/

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 5 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kg cukinii
    2 główki czosnku
    8 cebul
    0,5 szklanki oleju
    Natka pietruszki lub koperek
    Pieprz mielony do smaku
    ok 2 szczypty soli

    Zalewa:

    1 szklanka wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    3 ziarenka ziela na 1 litrowy słoik
    i 1 listek laurowy na każdy słoik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z cukinii / irenki/ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, pokroić w plastry.
    Cebulę i czosnek pokroić w plastry.
    Połączyć cukinię, cebulę i czosnek.
    Posolić i odstawić na 4 godziny.
    Następnie osączyć na durszlaku.
    Zagotować zalewę i wlać do jarzyn.
    Dodać olej i natkę pietruszki lub koperek
    Doprawić do smaku pieprzem.
    Przełożyć do słoików, dodać ziele i listek, zamknąć szczelnie i pasteryzować 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować