Rosół z kolorowymi nalesnikami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Rosół smaczny, wygląda ciekawie, jest smaczny.

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto: 25 dag mąki, szczypta soli, 3 jajka, 1/8- 1/2 litra mleka , 5 dag masła lub margaryny, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki posiekanej zieleniny ( nać pietruszki, koperku, szczypiorek) 1,5 litra rosołu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z kolorowymi nalesnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę wsypać do miski, w środku zrobić wgłębienie. 2. Dodać sól, jajka i mleko. Stopniowo , używając trzepaczki, ubić masę na jednolite ciasto. Podzielić je na trzy porcje. Jedną porcję zostawić czystą, drugą wymieszać z przecierem pomidorowym, a do trzeciej porcji ciasta, dodać posiekaną zieleninę.
    2. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i kolejno z trzech różnych ciast smażyć bardzo cienkie naleśniki.
    3. Naleśniki natychmiast zrolować i odstawić do ostygnięcia. Potem pokroić je w cienkie krążki i podawać w gorącym rosole.

Porady

Rosół z kolorowymi naleśnikami jest nie tylko smaczny, ale wygląda ciekawie .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować