Polewa kakaowa

3.67 (3 ocen)

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka polewa do ciast i deserów.

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 łyżki mleka 3,2 %
    - 3 łyżki czubate cukru
    - 1 łyżka czubata masła
    - 3 łyżki czubate kakao
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Polewa Polewa czekoladowa

Polewa kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polewa kakaowa. 1. Wszystkie składniki podgrzewać na małym ogniu do czasu aż polewa zgęstnieje .

Porady

W przypadku gdyby polewa okazała się za gęsta można dodać odrobinę mleka .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować