Polewa kakaowa

  • wyświetlono: 5183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Przepis jest niezawodny - polewa zachowuje konsystencję i nie wymaga przechowywania polanego nią ciasta w lodówce.

P10

Składniki

125 g margaryny
5 łyżek cukru
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
1 białko
1 łyżka mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania przepisu:

Polewa kakaowa

  • 1. Margarynę, cukier i kakao zagotować w garnku. W innym naczyniu dokładnie wymieszać mleko, białko i mąkę - wlać do garnka z margaryną, cukrem i kakao. Chwilę gotować. Masę lekko ostudzić i wylać na ciasto.

Porady

Podana porcja wystarczy na polanie ciasta upieczonego na blasze o wymiarach 24 x 42 cm.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babcina słodkokakaomąka kukurydzianabiałkopolewa kakaowa

Komentarze

Podobne przepisy

Polewa czekoladowa

Dodane przez: MagdalenaS

Polewa czekoladowa

Idealna kremowa i błyszcząca polewa...

idealna polewa do ciast

Dodane przez: JOANNA 55a

Idealna polewa do ciast

Polewa jest błyszcząca, nie kruszy...

Polewa czekoladowa

Dodane przez: Młoda mama

Polewa czekoladowa

Klasyczna, prosta polewa czekoladowa....

image-1co9xxx

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Polewa domowa

To moja ulubiona polewa. Zawsze...

mirror glaze- lustrzana polewa

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Mirror glaze- lustrzana polewa

Bardzo prosty i efektowny sposób...

Polewa czekoladowa

Dodane przez: Kasia84

Polewa czekoladowa

Szybka w wykonaniu, zawsze się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE