Po' boy z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słynna kanapka z Luizjany. W wersji z ciabattą i krewetkami owiniętymi szynką parmeńską.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki królewskie: 250 gramów
    - szynka parmeńska: 10 plastrów
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - rukola: 1 pęczek
    SOS:
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - ocet winny: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 4 łyżki
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżki
    - rozgnieciony czosnek: 1 ząbek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Po' boy z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Po' Boy z krewetkami 1. Obierz krewetki. Owiń każdą krewetkę szynką.
    Skrop oliwą, posyp solą morską i pieprzem.
  • Po' Boy z krewetkami 2. Włóż do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około 5 minut - aż szynka będzie zrumieniona i chrupiąca.
  • Po' Boy z krewetkami 3. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu za pomocą widelca lub trzepaczki.
  • Po' Boy z krewetkami 4. Przekrój ciabattę na pół.
    Ułóż na niej rukolę i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
    Skrop sosem.
  • Po' Boy z krewetkami 5. Na górze połóż krewetki.
    Jeszcze raz skrop odrobiną sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować