Pierogi wiedeńskie

4.49 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie nie jest moją pasją, ale pierogi są bardzo smaczne.

Składniki:

  • Rozczyn: szklanka mleka
    ● łyżka mąki
    ● łyżka cukru
    ● 5 dag drożdży
    Ciasto: 1/2 kg mąki
    ● 2 jajka
    ● 1/2 łyżeczki soli
    Farsz: 30 dag pieczarek
    ● sól
    ● duża cebula
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi wiedeńskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy rozczyn i odstawiamy
    na 10 minut. Mąkę,
    jajka i sól zagniatamy i dodajemy
    rozczyn. Zagniatamy
    i zostawiamy do wyrośnięcia
    na 15 minut. Rozwakowujemy
    i wykrawamy kółka.
  • 2. Pieczarki i cebule kroimy
    w kostkę i podsmażamy. Doprawiamy.
    Gdy farsz ostygnie,
    nakładamy na kółka
    z ciasta i kleimy pierogi. Odstawiamy
    do wyrośnięcia, po
    czym smażymy jak pączki, na
    złoto z obu stron. Podajemy
    na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (175 ocen)

Pączki wiedeńskie

To może cię zainteresować