Pączki wiedeńskie

4.5 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki deser :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka wody
    100 g masła
    1 szklanka mąki
    4 jajka
    szczypta soli
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Pączki wiedeńskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surowe pączki 1. Wodę z masłem i solą zagotować. Dodać mąkę i mieszać aż na nie pojawi się biały osad. Zdjąć z ognia i kolejno miksować z jajkami. Ciasto przełożyć do szprycy i na kwadraty papieru do pieczenia wyciskać pączki z dziurką.
  • Smażenie 2. Ciasto wrzucać na rozgrzany olej papierem do wierzchu. Po chwili się odklei i trzeba go wyjąć. Pączki smażyć na złoty kolor. Wyciągać na ręcznik papierowy, a po osączeniu obficie pospać cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować