PIECZEŃ- KLOPS

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1100 gram karkówki wieprzowej
    1 duża pierś z kurczaka (820 gram)
    930 gram boczku wieprzowego
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 czerstwa bułka namoczona w bulionie a potem osączona
    3 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    jarzynka lub sól do smaku
    pieprz kolorowy około 1,5 łyżeczki
    słodka mielona papryka 1 łyżeczka
    czubryca zielona 2 łyżeczki
    przyprawa kebab - gyros 1 łyżka pełna
    oraz
    2 formy keksowe 12/31 cm natłuszczone i oprószone kaszą manną lub bułką tartą.
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Pieczeń- klops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIECZEŃ- KLOPS 1. Piekarnik rozgrzać do 180 st góra dół.
    Mięso zemleć razem z cebulą i osączoną bułką.
    Dodać jajka, kaszę manną, posiekany czosnek i przyprawy. Dokładnie wyrobić.
    Mięso przełożyć do formy, wyrównać wierzch i posmarować olejem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 1,45 minut.
    Można podać na ciepło z sosem z pieczenia zagęszczonym + buraczki czerwone lub na zimno kroić w plastry jak wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować