Pieczeń ( klops) z białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pieczeń smakuje wybornie. Można ją podać na ciepło jak i na zimno. Idealna na stół świąteczny.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 formy keksowe:
    2 pojedyńcze filety z kurczaka
    544 gram boczku wieprzowego
    1,068 kg karkówki wieprzowej
    3 cebule średnie
    3 duże ząbki czosnku
    1 czerstwa bułka namoczona w bulionie i osączona
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 jajka
    658 gram białej kiełbasy parzonej ( 6 sztuk)
    Przyprawy:
    sól lub jarzynka
    0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
    1 łyżka przyprawy kebab gyros
    2 formy keksowe o wymiarach 12/35 cm natłuszczone olejem.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Klops Wędliny

Pieczeń ( klops) z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek, karkówkę i filet, cebulę pokroić i zemleć. Na końcu zemleć namoczoną bułkę. Do zmielonej masy dodać posiekany czosnek, jajka, przyprawy, natkę pietruszki, dokładni wyrobić. Do jednej keksówki wyłożyć część masy mięsnej, przez środek wzdłuż ułożyć kiełbaski i przykryć masą mięsną. Do pozostałej masy mięsnej dodać pozostałą pokrojoną na kawałki, białą kiełbasę, wymieszać i przełożyć do drugiej formy keksowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 75 minut aż wierzch się ładnie zapiecze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować