Klops - Pieczeń

4.49 (173 ocen)

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest świetny zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek. Idealny na świąteczny stół ale nie tylko.

Składniki:

  • • 1,5 kg mięsa mielonego z łopatki,
    • 40 dag mielonego podgardla,
    • 3 jajka,
    • 1 szklanka bułki tartej,
    • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej,
    • 1 łyżeczka soli,
    • 1 łyżeczka Vegety,
    • ½ łyżeczki ostrej papryki,
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops - pieczeń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyrabiamy na gładką masę i wkładamy do foremki wyłożonej pergaminem, smarujemy po wierzchu oliwą z oliwek. Pieczemy ok. 60 min w temperaturze 190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować