Pasztet drobiowy - ekspresowy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybki i smaczny pasztet z indyka i kurczaka

Składniki:

  • 150 g mięsa z udek kurczaka ( gotowanego )
    350 g mięsa z duszonych golonek indyczych
    1 duszona cebula czosnkowa
    1/2 szk rosołu
    50 g masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    ostra papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasztet

Pasztet drobiowy - ekspresowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Letnie mięso ( bez kości ) i cebulę wrzucić do wysokiego naczynia.
    Wlać rosół, dodać masło i przyprawy do smaku i za pomocą blendera dokładnie zmiksować.
    Gotowy pasztet w miarę potrzeby doprawić i przełożyć do słoików.
    Podawać z pieczywem.
    Taki pasztet można wykorzystać do pasztecików lub pyz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować