Paszteciki z parówkami i farszem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • Średni

Smaczna przekąska serwowana na ciepło, która urozmaici bufet każdego domowego party.

  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pszenna: 230 gramów
    - woda: 150 mililitrów
    - olej: 1 łyżka
    - drożdże instatant: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    NADZIENIE:
    - pieczarki: 18 sztuk
    - czosnek: 3 ząbki
    - parówki: 10 sztuk
    - pietruszka posiekana: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 4 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki Przekąski

Paszteciki z parówkami i farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paszteciki z farszem pieczarkowym i parówkami 1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej na koniec wlewamy rozpuszczone w letniej wodzie drożdże. Całość dobrze zagniatamy, odstawiamy w cieple miejsce na 30 minut.
    W tym czasie myjemy pieczarki, kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy 5 minut, na koniec doprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy pietruszkę. Zdejmujemy z gazu.
    Po upływie 30 minut rozwałkowujemy ciasto w kształt prostokąta, na grubość 0,5cm. Kroimy je w prostokąty 8x4cm, smarujemy każdy prostokąt pastą pieczarkową (około 1 łyżka). Parówki kroimy na pół, każdą połówkę kładziemy na ciasto z farszem tak aby wystawały ich końcówki i delikatnie zawijamy. Układamy na wysmarowanej tłuszczem tacce (z podanej przeze mnie ilości składników wychodzi 20 sztuk). Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować