Pasta twarogowo-tuńczykowa

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Przepis na pastę kanapkową w sam raz na niedzielne śniadanie. Gładka konsystencja z chrupiącymi i soczystymi kosteczkami papryki

  • 30 min

Składniki:

  • 200g twarogu półtłustego
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g)
    3 jaja
    1 zielona papryka
    1 czerwona cebula
    1 ogórek konserwowy
    3 łyżeczki miękkiego masła
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    1 łyżka słodkiej papryki mielonej
    natka pietruszki
    sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta twarogowo-tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy.
    Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy.
    Twaróg rozgniatamy mieszając z masłem, musztardą i mieloną papryką. Dodajemy tuńczyka i posiekane jaja - mieszamy.
    Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, cebulę obieramy, razem z ogórkiem kroimy w drobną kostkę. Posiekane składniki dodajemy do twarogu z tuńczykiem, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki - mieszamy do połączenia się składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tuńczyk Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować