Pasta Twarogowo - Dyniowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dynia z twarogiem komponuje się idealnie, a dodatek oleju z pestek dyni podkreślił jeszcze bardziej smak tej pasty.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 100 g puree z dyni (z upieczonej dyni, nie surowej)
    125 g twarogu tłustego
    1 mała cebula pokrojona w kostkę i uduszona na oleju
    1/3 łyżeczki papryki słodkiej
    1-2 łyżeczki oleju z pestek dyni
    sól, pieprz do smaku
    ewentualnie szczypta ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta twarogowo - dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Twaróg wraz z puree dyniowym rozgniatamy dokładnie.

    2. Dodajemy cebulkę, przyprawy i olej z pestek dyni (przypraw radzę dodać sporo gdyż dynia sama w sobie jest mdła i lekko słodka, a przyprawy sprawią, że farsz z nią nabierze wyrazistości)

    3. Całość mieszamy dokładnie, sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem lub pieczywem chrupkim. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Olej Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować