Pasta twarogowo – pomidorowa

0 (0 ocen)

Pyszna, aromatyczna pasta do chleba. Świetna propozycja na urozmaicenie śniadania lub kolacji. Polecam!

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego 4% tłuszczu
    2 większe białe cebule (łącznie 200 g)
    6 goździków
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    1/3 łyżeczki kurkumy
    ½ łyżeczki cząbru suszonego
    1/3 łyżeczki rozmarynu suszonego
    1 łyżeczka cukru trzcinowego nierafinowanego
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta twarogowo – pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta twarogowo – pomidorowa 1. W garnku rozgrzać olej, dodać obraną i posiekaną cebulę, wsypać suszone zioła, paprykę w proszku, kurkumę i goździki. Smażyć 5 – 7 min, często mieszając.
  • Pasta twarogowo – pomidorowa 2. Następnie dołożyć koncentrat pomidorowy i cukier – smażyć jeszcze 2 – 3 min, mieszając. Całość wystudzić, goździki natomiast usunąć.
  • Pasta twarogowo – pomidorowa 3. Przygotowaną cebulę dołożyć do twarogu. Dodać majonez i całość dokładnie utrzeć. Pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować