Ostatki lata, czyli rubinowe babeczki z miętą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Idealne do kawy i herbaty

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3/4 kostki miękkiego masła

    2 jajka

    szklanka mąki

    2 łyżki jogurtu typu greckiego

    4 łyżki cukru

    łyżeczka proszku do pieczenia

    200 g czerwonej porzeczki

    15 posiekanych listków mięty

    tłuszcz do natłuszczenia blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Ostatki lata, czyli rubinowe babeczki z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
    -Natłuszczamy blachę do babeczek.
  • 2. -W misce miksujemy na puszystą masę masło z cukrem
  • 3. -Następnie dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia
  • 4. -Do powstałej masy wrzucamy jogurt i ponownie wszystko mieszamy
  • 5. -Do natłuszczonej blachy na babeczki dodajemy do każdego wgłębienia po jednej łyżce ciasta
  • 6. -Następnie na wierzch układamy kilka porzeczek i trochę posiekanej mięty
  • 7. -Ciasto wkładamy do piekarnika na ok.20-25 minut, pieczemy do „suchego patyczka”
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować