Jabłka w owsianej panierce

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Idealne na leniwe śniadanie

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • jabłko
    ok. 1,5 szklanki płatków owsianych
    1 jajko
    szklanka mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół szklanki wody gazowanej
    3 łyżki miodu
    łyżeczka cynamonu
    łyżeczka imbiru
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki z jabłkami

Jabłka w owsianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy jabłko, kroimy na plastry – ok. 1 cm grubości
  • 2. Jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wodę, miód, cynamon, imbir łączymy ze sobą
  • 3. Mieszamy do momentu otrzymania jednolitej masy
  • 4. Rozgrzewamy olej na patelni
  • 5. Wysypujemy płatki owsiane na talerz/do miski
  • 6. Plaster jabłka zamaczamy w cieście, następnie w płatkach owsianych
  • 7. Jabłko w panierce kładziemy na patelni i smażymy z obu stron do momentu kiedy płatki owsiane będą złociste
  • 8. Gotowe jabłko kładziemy na papierowym ręczniczku, aby wchłonęło nadmiar oleju
  • 9. Otrzymane danie podajemy z miodem, konfiturą lub ulubionym dodatkiem .
    Więcej na http://maksmak.blog.pl/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować