Babeczki kokosowe z wiśniami i miętą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne babeczki kokosowe z kwaskową nutą wiśni i orzeźwiającym aromatem mięty z ciasta przygotowanego na bazie kaszy manny. W sam raz na małe co nieco lub poczęstunek dla Gości.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki kaszy manny błyskawicznej
    1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku waniliowym (na ½ L mleka)
    2/3 szklanki cukru
    4 jajka
    ½ szklani oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    150 g wiśni drylowanych (świeże lub z kompotu)
    4 łyżki posiekanej świeżej mięty
    1 szklanka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki kokosowe z wiśniami i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki kokosowe z wiśniami i miętą 1. Wiśnie i miętę przełożyć do wysokiego naczynia, wlać olej i zblendować składniki. W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem. Dodać piure z wiśniami i miętą i całość wymieszać. Do składników wsypać wiórki kokosowe, kaszę mannę, proszek budyniowy i do pieczenia – ponownie wymieszać. Ciasto odłożyć na 15 – 20 min, by kasza napęczniała.
  • Babeczki kokosowe z wiśniami i miętą 2. Następnie masę nałożyć do 20 foremek na babeczki (średnica 5 cm), które ułożyć w formie do pieczenia (39 x 29).
  • Babeczki kokosowe z wiśniami i miętą 3. Piec 35 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować