Ocet jabłkowy

5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni....i bardzo zdrowy.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • skórki z jabłek (dowolna ilość )
    cukier
    woda
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ocet jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórki z jabłek umieścić w słoiku do 3/4 wysokości. Zalać posłodzona wodą .
    Łyżka cukru na szklankę wody. Przykryć gazą , umocować gumką. Pozostawić w ciepłym, ciemnym miejscu na 2 tygodnie. Następnie przecedzić przez gazę i powlewać do ciemnych butelek. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować