Nadziewane jajka wielkanocne

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś dzielę się z Wami szybkim przepisem na faszerwoane jajka, bo Wielkanoc tuż tuż! Dzięki dodatkowi chrzanu jajka są nieco ostrzejsze w smaku. Koperek zaś dodaje nieco świeżości. Nadziewane jajka wielkanocne robi się naprawdę szybko!

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 4 jajka (można więcej)
    – kilka gałązek świeżego koperku
    – 1 łyżka musztardy łagodnej
    – 1 łyżeczka tartego chrzanu
    – sól i pieprz
    – mielona ostra papryka (może być wędzona)
    – szczypiorek do dekoracji
    – 2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przekąski

Nadziewane jajka wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupek i ostudzeniu przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki.
  • 2. Żółtka następnie rozdrabniamy łyżką, dodajemy kolejno majonez, chrzan, musztardę i drobno posiekany koperek.
  • 3. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • 4. Połowki jajek napełniamy przygotowaną masą. Pozostawiamy w lodówce do chłodzenia ok. 30 minut. Dekorujemy mieloną papryką słodką i szczypiorkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować