Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

4.47 (200 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Łatwe w przygotowaniu, smaczne, a do tego piękna ozdoba stołu wielkanocnego

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1.5 łyżki majonezu
    szczypta kurkumy
    pieprz
    sól
    10 ziaren pieprzu lub ziela angielskiego
    papryka konserwowa
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Dół białek ściąć delikatnie, aby kurczaczki mogły stać.Za pomocą bardzo ostrego noża odciąć górę białka we wzorek pękniętej skorupki-zygzak. Żółtka wyciągnąć do miseczki dodać do nich majonez, kurkumę, sól i pieprz, wszystko wymieszać widelcem, dokładnie rozgniatając, aż masa będzie gładka. Masę z żółtek przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką gwiazdką. Napełnić masą białka, nałożyć "czapeczki". Z ziarenek zrobić oczka, papryki dziubek i łapki a z natki skrzydełka. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować