Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

  • wyświetlono: 592 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Łatwe w przygotowaniu, smaczne, a do tego piękna ozdoba stołu wielkanocnego

20200303_195300
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

5 jajek
1.5 łyżki majonezu
szczypta kurkumy
pieprz
sól
10 ziaren pieprzu lub ziela angielskiego
papryka konserwowa
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Dół białek ściąć delikatnie, aby kurczaczki mogły stać.Za pomocą bardzo ostrego noża odciąć górę białka we wzorek pękniętej skorupki-zygzak. Żółtka wyciągnąć do miseczki dodać do nich majonez, kurkumę, sól i pieprz, wszystko wymieszać widelcem, dokładnie rozgniatając, aż masa będzie gładka. Masę z żółtek przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką gwiazdką. Napełnić masą białka, nałożyć "czapeczki". Z ziarenek zrobić oczka, papryki dziubek i łapki a z natki skrzydełka. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocDekoracjekurczaczki

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pastą z makreli

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z makreli

Smaczne i pyszne jajka.

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

Jajka faszerowane brokułem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane brokułem

Idealna przekąska na imprezy.

jajka faszerowane kiełbasą

Dodane przez: monika016

Jajka faszerowane kiełbasą

Pomysłów na farsz do jajek mam...

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

jajka

Dodane przez: Kaska

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE