Jajka nadziewane serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację, przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Zapraszam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    10 dag sera żółtego
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    biały pieprz mielony do smaku
    świeża natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka nadziewane serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki i rozcieramy z majonezem.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do żółtek, dodajemy suszoną natkę pietruszki i mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Połówki jajek napełniamy farszem i dekorujemy świeżą natką pietruszki.
  • 4. Podajemy i smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować