Muffinki keksowe (minikeksy)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Keksy na 1 kęs!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 24 małe muffinki.
    Składniki suche:
    - 350 g mąki pszennej
    - 150 g cukru (biały lub brąz)
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/4 łyżeczki sody
    - 1/4 łyżeczki soli
    Składniki mokre:
    - 180 ml jogurtu naturalnego
    - 100 ml mleka
    - 160 ml oleju
    - 2 jajka
    - aromat waniliowy
    Bakalie:
    - 100 g rodzynek
    - 200 g (czyli 2 pudełeczka) kandyzowanych skórek do keksów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki keksowe (minikeksy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki keksowe 2 1. W jednej misce łączymy składniki suche, w drugiej mokre, a następnie mokre wlewamy do suchych i intensywnie mieszamy. Dosypujemy bakalie, wszystko łączymy w jednolitą masę (będzie dosyć gęsta) i przekładamy do foremek na muffinki (jeśli ktoś ma silikonowe, dobrze je najpierw posmarować olejem i posypać mąką, muffinki lepiej się "odklejają").
  • Muffinki keksowe 3 2. Muffinki pieczemy przez 20 minut w 190'C, a gdy ostygną, przystrajamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować