3 tuszki morszczuka
garść drobno posiekanej natki pietruszki
sok wyciśnięty z 3 plastrów cytryny
sól morska,pieprz,przyprawa do ryb wg.uznania
masło do wysmarowania blaszki
Morszczuk muśnięty pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuszki morszczuka rozmrażamy,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
2.Każdą porcję kroimy na pół wzdłuż ale nie do końca a następnie każdą porcję kroimy jeszcze na pół w poprzek. Kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy o raz posypujemy przyprawą do ryb z każdej strony i wewnątrz.
3.Na wysmarowanej masłem blaszce układamy ryby posypujemy pietruszką,nakrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe . . .
Komentarze