Morszczuk muśnięty pietruszką

4.48 (174 ocen)

Pyszna i aromatyczna rybka-Polecam :-)

Składniki:

  • 3 tuszki morszczuka
    garść drobno posiekanej natki pietruszki
    sok wyciśnięty z 3 plastrów cytryny
    sól morska,pieprz,przyprawa do ryb wg.uznania
    masło do wysmarowania blaszki
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Morszczuk muśnięty pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszki morszczuka rozmrażamy,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • doprawiamy porcje ryb 2. Każdą porcję kroimy na pół wzdłuż ale nie do końca a następnie każdą porcję kroimy jeszcze na pół w poprzek. Kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy o raz posypujemy przyprawą do ryb z każdej strony i wewnątrz.
  • przykrywamy i wio do piekarnika ;D 3. Na wysmarowanej masłem blaszce układamy ryby posypujemy pietruszką,nakrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe . . .

    Podajemy z ulubionymi dodatkami :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować