Morszczuk z piekarnika

4.47 (186 ocen)

Ryba w zdrowszej wersji, bez panierki, pieczona w foli w piekarniku, po upływie 20min jest gotowa, pyszna, aromatyczna ryba!

Składniki:

  • 1 płat morszczuka mrożonego
    5 pomidorków koktajlowych
    łyżka oleju rzepakowego
    pieprz cytrynowy i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony płat morszczuka przekroić na pół, obsypać z obu stron solą i pieprzem cytrynowym.
  • 2. Każdy płat ryby położyć pośrodku foli aluminiowej posmarowanej olejem. Pomidorki pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu ryby. Folię aluminiowa złożyć tak aby przykryć nią rybę, zaczynając od prawej strony folię szczelnie zawijać, podobnie postąpić z folią po bokach.
  • 3. Rybę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st C i piec ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Pomidorki koktajlowe Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować