MORSZCZUK W CIEŚCIE

0 (0 ocen)

Zaletami żywieniowymi morszczuka jest bogactwo kwasu foliowego, witamin oraz soli mineralnych. Posiada również niską wartość kaloryczną.

Składniki:

  • ok 40 dkg morszczuka

    przyprawa uniwersalna, lub vegeta lub zwyczajnie sól i pieprz

    koperek

    olej

    składniki na ciasto

    1 niepełna szkl mąki

    ok 70-80 ml mleka

    2 duże jajka

    sól i pieprz

    odrobina octu- niekoniecznie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Morszczuk w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany ( gdy za geste odrobinę mleka , gdy rzadkie -dodać mąkę).

    Rybę przyprawić, posypać koperkiem i zanurzać w przygotowanym cieście.

    Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor ( ok 4 min) z każdej strony. Odsączyć w razie potrzeby.

    Podawać z frytkami, ziemniakami, i ulubionymi surówkami( u mnie surówka z pora i marchewki przepis w sałatkach)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować