Dietetyczny morszczuk

4.5 (195 ocen)

Lekki obiad

Składniki:

  • filety z morszczuka lub innej ryby
    ostra pasta ajwar
    natka pietruszki
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    sól, pieprz
    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dietetyczny morszczuk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę nasmarować z jednej strony pastą ajwar i posypać posiekaną natką pietruszki, posypać niewielką ilością soli i pieprzu. Filety złożyć na pół i obsypać suszonymi pomidorami oraz obłożyć krążkami cebuli. Tak przygotowaną rybę włożyć do torebek do smażenia i ułożyć na suchej patelni. Smażyć po 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować