Młoda kapusta z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, tanie i szybkie danie, które może stanowić dodatek do obiadu lub być samodzielną potrawą.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
    1/2 pęczka koperku
    1 młoda cebulka
    1 średni pomidor
    2 ząbki czosnku
    100 g masła
    sól i pieprz do smaku


    Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą do połowy wysokości kapusty, przykryć i gotować prawie do miękkości (około 20 minut). Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody, dodać masło i pokrojone cebulę oraz pomidora. Doprawić solą, pieprzem, na koniec wrzucić koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smacznego!

Porady

Można dodatkowo dolać na końcu około 1/3 szklanki słodkiej śmietany. Ja zrobiłam tym razem bez, choć obie wersje polecam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować