Młoda Kapusta Z Koperkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta, młode ziemniaczki, koperek i do tego kotlecik mielony :) Takie połączenie odpowiada nam najbardziej, a wy jak lubicie jadać młoda kapustkę, z jakimi dodatkami ?

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4-5 osób:

    1 główka młodej kapusty
    pół pętka kiełbasy
    1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju
    1/2 pęczka koperku
    4 ziarnka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/2 łyżki warzywka bez soli np. domowego
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bigos Dodatki

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju.

    2. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Kapustę przekrawamy na pół i siekamy.
    Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/3 wysokości kapusty, dodajemy liście, kulki, warzywko i wstępnie solimy, włączamy gaz i zaczynamy gotowanie. Kapusta podczas gotowania zmniejszy swą objętości będzie można swobodnie ją przemieszać.
    3. Usmażona cebulkę oraz kiełbaskę, dodajemy do kapusty, pieprzymy, sprawdzamy słoność, doprawiamy i gotujemy aż do miękkości, trwa to około 30-40 minut.
    Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.
    Podajemy z ziemniaczkami lub z chlebkiem. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować