Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Zapraszam na pysznego łososia skapanego w aromatycznych pomidorach i papryce, z nutą cytrynki. Upieczony w foli bez dodatku tłuszczu w warzywnym towarzystwie będzie przepysznym i bardzo zdrowym obiadem (nie tylko w piątek).

  • 30 min

Składniki:

  • (na 4 porcje)
    800g fileta z łososia
    Sok i skórka z ½ cytryny
    1/2 strąka czerwonej papryki
    2 pomidory
    Biała cebula
    Sól, biały pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś pieczony z pomidorami i papryką 1. Łososia skrobiemy z łusek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
  • Łosoś pieczony z pomidorami i papryką 2. Doprawiamy z obu tron solą i białym pieprzem. Warzywa myjemy, pomidory kroimy w duża kostkę paprykę w paski, cebule w piórka.
  • Łosoś pieczony z pomidorami i papryką 3. Kawałek łososia układamy na podwójnej warstwie foli aluminiowej, posypujemy papryką, cebulą i pomidorem. Skrapiamy cytryną. Zawijamy szczelnie. Pieczemy w 180 stopniach C prze 20-25 minut. Serwujemy posypanego skórka cytrynową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować