Łosoś na pieczarkowej kołderce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

bardzo smaczne danie

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 porcja łososia, 30 dag
    1 cebula
    20 dag pieczarek
    Cytryna
    Sól i pieprz cytrynowy lub kolorowy
    1 pomysł na Rybę w sosie śmietanowo- koperkowym
    ¾ szklanki wody i Smetany 30%, łącznie
    Starty ser żółty ok. 2łyżki, tyle, ile lubimy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś na pieczarkowej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomysł na rybę rozmieszać ze smietaną i wodą
    Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć, doprawić pieprzem i solą.
    Filet pozbawić skóry, skropić cytryną, oprószyć solą i pieprzem. Następnie obsmażyć na masełku z odrobiną oleju.
    Na dno formy do zapiekania ułożyć przesmażone pieczarki z cebulą, ułożyć obsmażony filet z łososia, polać sosem śmietanowo- koperkowym. Sosu wystarczy na 3 porcje , kto zrobi tylko tą porcję wtedy dodać połowę porcji płynu. Na wierzch zetrzeć na srednich oczkach ser żółty. Zapiec w nagrzanym piekarniku 180 st przez ok. 15 minut.
    Przed podaniem udekorować papryką marynowaną, która doskonale komponuje się z tym daniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować