Łosoś na kołderce śmietanowo porowej

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Zdrowe, łatwe i pyszne danie.

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400 g fileta z łososia
    1 por biała część, 1/2 szklanki zielonego groszku
    garść kurek lub innych grzybów
    200 ml śmietanki 30%
    sól, pieprz, sok z cytryny do skropienia
    masło klarowane do smażenia
    do panierowania: 1 jajko roztrzepana, bułka tarta z bułek pszennych
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Filet z łososia

Łosoś na kołderce śmietanowo porowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku przygotować sos: pokrojony w talarki por wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem klarowanym wraz z pokrojonymi kurkami, lekko przesmażyć, posypać solą
    i pieprzem, podlewać śmietanką i dusić, pod koniec dodać zielony groszek, pozostawić na najmniejszym ogniu.
    Sprawione kawałki łososia skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, panierować i smażyć na rumiano na maśle klarowanym.
    Ułożyć na gorącej pierzynce z sosu śmietanowego, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować