Łosoś na orientalnych warzywach

4 (1 ocen)

  • 15 min

Proste, pyszne, szybkie i zdrowe danie

  • 15 min

Składniki:

  • - filet z łososia
    - mrożona mieszanka warzyw chińskich
    - sól, pieprz, lubczyk
    - 1 łyżka sosu sojowego
    - olej
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Łosoś na orientalnych warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia solimy i zostawiamy w lodówce a kilka godzin
  • 2. Mrożone warzywa podsmażamy na odrobinie oleju. Dusimy 10-15 min i doprawiamy odrobiną soli, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym
  • 3. Łososia oprószamy mąką i smażymy na oleju z każdej strony po kilka minut (najpierw część bez skóry)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Sos sojowy Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować