ŁOPATKA PIECZONA

5 (177 ocen)

Bardzo smaczna:)))

Składniki:

  • 1 łopatka wieprzowa
    musztarda
    masło
    majeranek
    sól
    papryka słodka
    czosnek
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Łopatka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŁOPATKA 1. Łopatkę rozbijamy tłuczkiem na jeden płat,tak aby można było ją póżniej zwinąc.Nacieramy solą,czosnkiem i papryka .Pozostawiamy na 2-3 godziny w lodówce.Następnie smarujemy łopatkę masłem i musztardą i nacieramy majerankiem.Zwijamy łopatke tak jak roladę,obwiązujemy sznureczkiem wokoło,smarujemy musztardą i pieczemy.Formę w której będziemy piekli łopatke nalezy posmarowac masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Majeranek Masło Mięso Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować