Łopatka pieczona w piwie

4.5 (156 ocen)

Bardzo polubiłam pieczenie mięs w piwie, smak jest rewelacyjny :)

Składniki:


  • 700 g łopatki
    1 szklanka piwa
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka przyprawy do mięs
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    3 ząbki czosnku
    sól i pieprz

    1 woreczek do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa Kanapki Wędliny

Łopatka pieczona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę natrzeć przyprawami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Łopatkę włożyć do woreczka ,zalać piwem i zawiązać . Łopatkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni , piec przez godzinę. Po godzinie rozciąć woreczek i piec jeszcze 10 minut do zrumienienia.
    Podawać polaną tłuszczem z ziemniakami lub zimną na kanapki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować