kotlety z pieczarek

4.37 (228 ocen)

  • 25 min

Takie szybkie, tanie, proste, a jakie pyszne. Możemy podać je na przykład z sosem pieczarkowym i surówką.Porcja na około 9 sztuk.

  • 25 min

Składniki:

  • 600 gramów pieczarek
    3 - 4 ugotowane na twardo jaja
    1 duża lub dwie małe cebule
    2 ząbki czosnku
    1 surowe jajo
    3 - 4 szczypty soli
    1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
    2,5 łyżki tartej bułki
    dodatkowo:
    1/3 szklanki tartej bułki do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.37 (228 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w około 1 cm kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć dalej do zeszklenia tej ostatniej.
    Grzybki i cebulkę odsączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki, wystudzić.
    Ugotowane na twardo jaja posiekać, połączyć z pieczarkami, dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek, wbić jajo, dodać tartą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać.
    Smażyć niewielkie kotlety na oleju, z obu stron. Odsączać z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować