Kopytka niezwykle mięciutkie

4.99 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prawie nie trzeba ich gryźć

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków
    15 dag białego sera
    1 szkl mąki
    1 jajko
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka niezwykle mięciutkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować gdy wystygną zmielić razem z serem w maszynce. Połączyć z mąką i jajkiem i solą. Zagnieść gładkie miękkie ciasto. Podzielić na dwie części. Z każdej zrobić dość cienki wałek. Kroić ukośnie na zgrabne kluseczki. Gotować w posolonym wrzątku ok. 2 minut od wypłynięcia

Porady

Podawać polane masełkiem i posypane cukrem lub przypieczone na rumiano.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować